Συνταγές
Ωραιότατος και έτσι ο μουσακάς μας
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμενο
3 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουτί ντοματοχυμο
Ελαιόλαδο , αλάτι, πιπέρι & λίγη πάπρικα γλυκιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαριζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε να τσιγαριζουμε και τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα
ρίχνουμε το ντοματοχυμο , λίγο νεράκι κι όλα τα υπόλοιπα ! Και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλα τα ζουμιά του
4 μελιτζάνες σε φέτες
Τους βάζουμε λίγο λαδακι κι αλατακι και ψήνουμε στο γκριλ γυρίζοντας τες μέχρι να μαλακώσουν
Ψευτομπεσαμελ
2 γιαούρτια στραγγιστα
2 αυγά
3 κς τριμμένο τυρί
Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο
Τα να ανακατεύουμε όλα μαζί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα πυρέξ στρώνουμε μια σειρά από μελιτζάνες από πάνω κιμά, ξανά μελιτζάνες και πάλι κιμά
Προσθέτουμε και τη ψευτομπεσαμελ και ψήνουμε στους 180 στον αέρα μέχρι να πάρει χρώμα !
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Χανούμ – πολύ νόστιμο φαγητό, οποίος έχει φάει έστω μια φορά σίγουρα θα θέλει κι άλλη κι άλλη…..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ανοίγουμε φύλλα ,η ζύμη 1 αυγό, αλάτι, χλιαρό νερό, αλεύρι.
Γέμιση
κιμά μοσχαρίσιο χοιρινό, 3-4 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα, μαϊντανό η κόλιανδρο ψιλοκομμένο φρέσκο ( κόλιανδρο), αλατι , μαύρο πιπέρι τριμμένο, κύμινο τριμμένο, μοσχοκάρυδο τριμμένο, λίγο λάδι, λίγο νερό, μια πατάτα μέτρια σε κύβους μικρούς
ζυμωνουμε πολύ καλά. Χωριστά ετοιμάζουμε ζωμό βοδινού.
Ανοίγουμε φύλλα όπως στην φωτογραφία, βαζουμε τη γέμιση, τυλίγουμε σε ρόλο, κλείνουμε την άκρη βαζωντας προς μέσα την άκρη. Στρώνουμε σε ταψί ,ρίχνουμε το ζωμό και στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
Θα το πιεί όλο το ζωμό, τα φύλλα να είναι λεπτά, στο ζωμό λίγο λάδι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”