Συνταγές
Ωραιότατη κοτόπιτα με τραχανά – μία υπέροχη πίτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Hara Dimitriadou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
700γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε κυβάκια
1 φλιτζάνι τραχανά
1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πιπεριές κόκκινες σε κυβάκια
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
½ φλιτζάνι νερό ζεστό
Πάπρικα γλυκιά
1½ φλιτζάνι φέτα χοντροτριμμένη
2 αυγά
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε σε ευρύχωρο τηγάνι με λίγο από το ελαιόλαδο τα κυβάκια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές για 5 λεπτά. Ρίχνουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για λίγο ακόμη. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον τραχανά και το ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από τον τραχανά.
Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο η γέμιση. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα καλά ένα ένα με πινέλο. Προσθέτουμε στη γέμιση τα αυγά, τη φέτα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω από τα φύλλα. Σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία λαδώνουμε και γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Η Συνταγή είναι από κ. Hara Dimitriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.