Συνταγές
Ωραιότατα σύκα λιαστά , (αποξηραμένα) για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
κόβουμε καλά σύκα από το δέντρο και ανοίγουμε μέχρι την μέση του σύκου όπως στις φωτογραφίες… πιέζουμε λίγο με το χεράκι και απλώνουμε στον ήλιο Αφού σκεπάσουμε με τούλι
μετά ανά δύο με τρεις ημέρες γυρίζουμε 1-1 τα σύκα για να τα βλέπει ο ήλιος και να ψηθούν και από την άλλη πλευρά
τέλος αφού σκληρύνουν και ψηθούν καλά τα πλένουμε με χλιαρό νερό και τα βάζουμε στο φούρνο με μπόλικα άγρια δαφνόφυλλα στους 100 βαθμούς περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά
ανακατεύουμε ανά διαστήματα και προσέχουμε να μην τα κάψουμε
μετά τα τοποθετούμε όταν ψιλό ροδίσουν και αρχίζουν να μοσχοβολάνε το αφαιρούμε από το φούρνο και τοποθετούμε σε γυάλινα βάζα, η ταπερ η ένα πλαστικό κουβά η σε ένα μεταλλικό κουτί μαζί με τα δαφνόφυλλα μεσα
τα κρατάμε στο ντουλάπι…. Δεν χαλάνε ποτέ….συνοδεύουν άνετα ρακί ,πρωινό κολατσιό στο σχολείο και άλλα πολλά.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!