Συνταγές
Δεν έχετε φάει πιο γευστική και μυρωδάτη μαρμελάδα από σύκο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Margarita Kariwtou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
35 -45 Άγρια σύκα ορνοί .Δεν μας πειράζει αν έχουν σποράκια
700 γρ. ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
2 βανίλιες
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτσανάκι και το κάτω σημαδάκι τους και τα ζεματάμε 3 φορές από 10λεπτά,σε διαφορετικό νερό κάθε φορά
Τα ρίχνουμε σε κρύο νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Τα στίβουμε στη χούφτα μας και το αφήνουμε σε πετσέτα
Βράζουμε το σιρόπι να δέσει ελαφρώς ,για 10 λ
Ρίχνουμε τα σύκα να βράσουν 15 λεπτά
Τα αφήνουμε 24 ώρες στο σιρόπι σκεπασμένα με πετσέτα
Πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ,όχι τελείως για να υπάρχουν κομματάκια σύκου
Προσθέτουμε το χυμό και βράζουμε για άλλα 10 -15 λεπτά ,ανακατεύοντας συχνά! Αποσύρουμε , προσθέτουμε τις βανίλιες ανακατεύουμε και είναι έτοιμο
Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα με την καυτή μαρμελάδα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Margarita Kariwtou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Νόστιμο και πετυχημένο γλυκό του κουταλιού σύκο
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Κατερινα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
120 σύκα 3,5 Κιλ ζάχαρη 9 ποτήρια νερό 1κομματακι σαν ρεβύθι γαλαζόπετρα χυμό από ένα λεμόνι γαρύφαλλο και αμύγδαλο αποφλοιωμενο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Απο την κάτω μεριά του σύκου με την μύτη του μαχαιριού κάνουμε μια μικρή τρύπα.πλενουμε καλά τα σύκα 3_4 φορές τα βάζουμε με την γαλαζόπετρα σε μια λεκάνη μισή ώρα.
τα ξαναπλενουμε 2_3 νερά και τα βάζουμε 2 φορές από 5 λεπτακια να βράσουν
τα ξεπλένουμε και τα σφίγγουμε με το χέρι να φύγουν τα πολλά υγρά. φτιαχνουμε το σιρόπι βράζουμε για 10 λεπτά μόνο του και μετά ρίχνουμε τα σύκα για 5λεπτά. βαζουμε στο τέλος το λεμόνι
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και βλέπουμε την επόμενη να έχει δέσει το σιρόπι γιατί αλλιώς θα μουχλιάσει.
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Κατερινα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.