Γρηγορες Συνταγες
Σύκα λιαστά (αποξηραμένα) για τις κρύες μέρες του χειμώνα – ένα ωραιότατο σνακ
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
κόβουμε καλά σύκα από το δέντρο και ανοίγουμε μέχρι την μέση του σύκου όπως στις φωτογραφίες… πιέζουμε λίγο με το χεράκι και απλώνουμε στον ήλιο Αφού σκεπάσουμε με τούλι
μετά ανά δύο με τρεις ημέρες γυρίζουμε 1-1 τα σύκα για να τα βλέπει ο ήλιος και να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
τέλος αφού σκληρύνουν και ψηθούν καλά τα πλένουμε με χλιαρό νερό και τα βάζουμε στο φούρνο με μπόλικα άγρια δαφνόφυλλα στους 100 βαθμούς περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά .
ανακατεύουμε ανά διαστήματα και προσέχουμε να μην τα κάψουμε.
μετά τα τοποθετούμε όταν ψιλό ροδίσουν και αρχίζουν να μοσχοβολάνε το αφαιρούμε από το φούρνο και τοποθετούμε σε γυάλινα βάζα, η ταπερ η ένα πλαστικό κουβά η σε ένα μεταλλικό κουτί μαζί με τα δαφνόφυλλα μεσα…τα κρατάμε στο ντουλάπι.
Δεν χαλάνε ποτέ….συνοδεύουν άνετα ρακί ,πρωινό κολατσιό στο σχολείο και άλλα πολλά…!!!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για θαυμάσια μαρμελάδα από τα πολύ νόστιμα βασιλικά σύκα.
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σύκα καθαρισμένα
1/2 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια άρωμα , λίγη κανέλα
1 κ.γ. λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σύκα από το βράδυ,τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στη κατσαρόλα.
2 σύκα τα βάζουμε ολόκληρα χωρίς να τα καθαρίσουμε …σε κομμάτια κ αυτά.
Από πάνω βάζουμε τη ζάχαρη και τα φέρνουμε δύο βόλτες με τη ξύλινη κουτάλα.
Βάζουμε τη κατσαρόλα σκεπασμένη στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα ξεκινάμε το βράσιμο, το ξαφρισμα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 25′ μέχρι να δέσει.
Πριν τελειώσει το βράσιμο 2′ Ρίχνουμε τη βανίλια και το λεμόνι.
Έχουμε αποστειρώσει τα βάζα στο φούρνο στον αέρα (χωρίς το καπάκι ) στους 100 βαθμούς για 10′.
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.