Συνταγές
Αρχές Μαίου και ήρθε η ώρα να μαζέψουμε τα πρώτα σύκα
Η Συνταγή είναι από ευη καφετζη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
50 σύκα κόβουμε την κορυφή βάζουμε σε νερό να φύγει το γάλα την άλλη μέρα βράζουμε από 10 λεπτά σουρώνουμε 3 φορές μετά αφού κρυώσουν τρυπάνε ένα ένα τα σύκα και σφίγγουν να φύγουν τα νερά αφήνουμε 1 βράδυ σε πετσέτα να στεγνώσουν τα έβαλα σε Λεκανιτσα 2 λεμόνια στημένα τον χυμό και τα περιεχυσα μέχρι να γίνει το σιροπι
Σιροπι 2 βανίλιες 1 κιλό ζάχαρη απο 1 λεμόνι το χυμό κρυσταλλική 2και μισο ποτήρια νερο αμύγδαλα γαρίφαλο όσο εσείς θέλετε η Όχι ότι προτιμά ο καθένας βρασιμο μέχρι να δέσει το ίδιο και στα σύκα καρφωσα σε κάθε 1 συκο γαρίφαλο και αμύγδαλο .
Αφου δέσει Ρίχνουμε τα σύκα 10 λεπτά σβήνει αφήνουμε όλο το βράδυ και το πρωί αλλά 10 και έτοιμο.
Βαζάκια γυαλινα πλύσιμο με σαπούνι 1 στέγνωμα Καλό 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων και βάζουμε το γλυκο ζεστό μέχρι πάνω συκο και να καλύπτεται από σιροπακι
κλείνουμε και αφήνουμε ανάποδα σε δροσερό ντουλαπι αφού κρυώσει εάν ανοιχτεί μένει και έξω αλλά από το ψυγείο δροσερό άλλο πράγμα
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από ευη καφετζη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!