Συνταγές
Ωραία νόστιμα τηγανητά Ντονατς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο αλευρι για ολες τις χρήσεις
1 φακ. Μαγιά
1 κ.γ αλάτι
3 κ.σ ζάχαρη
1/4 κούπας σπορελαιο
1/4 κούπας βιταμ λιωμένο
2 αυγά
1 1/2 κούπας χλιαρό γάλα
Μερέντα ή μαρμελάδα για το γέμισμα
Εκτέλεση:
Σ’ένα μπολ βάζουμε το ζεστό γάλα, την μαγιά και την ζάχαρη, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη για 1-2’….. προσθετουμε τα αυγα, το λαδι, το βιταμ, το αλάτι και ανακατεύουμε….
Ριχνουμε το αλευρι σταδιακα… μπορει να μην το παρει ολο….Αφήνουμε την ζύμη να φούσκωσει για 1-1,5 ώρα…. μπορούμε να το φτιάξουμε το βράδυ και να αφήσουμε την ζύμη στο ψυγείο σκεπασμένη σ’ένα μπολ όλη την νύχτα …
Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο σε πάχος 2 εκατοστών και κόβουμε με κουπατ ή Με ένα ποτήρι και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε μια λαδόκολλα για 20 λεπτά….. τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο…
Μολις βγουν και χλιαρεψουν λιγο αν θελουμε με μια μύτη κορνε τα γεμιζουμε με μετεντα η μαρμελάδα …. από πανω πασπαλίζουμε αχνη ζαχαρη..
Η δόση αυτή βγάζει περιπου 30 ντόνατς ανάλογα το μέγεθος…..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”