Συνταγές
Τι πιο ωραίο, υγιεινό, θρεπτικό, εύκολο, από μία παντζαροσαλάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ζωγραφιά η σαλάτα σου…χάρμα οφθαλμών και γεύσης!!
Η συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-5 κεφάλια παντζαριού μεγαλούτσικα
-1 τριμμένη σκελίδα σκόρδου
-500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, αγελαδινό
-4 κτσ. μαγιονέζα
-2 κτσ. τυρί κρέμα
-μισό νεροπότηρο, τριμμένο καρύδι
-λίγο ελαιόλαδο, ελάχιστο ξύδι, αλάτι, πιπέρι
-προαιρετικά λίγο δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα παντζάρια, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε, σε μικρά κυβάκια. Κρατάμε, κάποιες φέτες, για ντεκόρ.
Αναμειγνύουμε, όλα τα υλικά μαζί, ανακατεύοντας απαλά.
Τοποθετούμε σε μπωλ, στο ψυγείο.
Η συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Ωραία ιδέα για παντζάρια σε βάζο.
Η συνταγή είναι από κ. Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βγάζουμε, τα πλένουμε και τα βράζουμε στη χύτρα για 12 με 15 λεπτά, σουρώνουμε και τα καθαρίζουμε ζεστά.
Αποστειρώνουμε τα βάζα στην κουζίνα στον αέρα για 15′ λεπτά. Το ζουμάκι που τα βράζουμε δεν το πετάμε ανάλογα την ποσότητα φτιάχνουμε και το ζουμάκι.
Για κάθε βάζο ρίχνουμε μισό κτγ. ζάχαρη και ένα κτγ. αλάτι στο ζουμί που θα ρίξουμε στα βάζα.
Τα κόβουμε σε φέτες και γεμίζουμε τα βάζα να μην έχουν πολλά κενά, ρίχνουμε το ζουμί να τα σκεπάζει, κλείνουμε και το γυρίζουμε ανάποδα.
Έτσι συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα. Όταν κρυώσουν τα τοποθετούμε στο ντουλάπι.
Η συνταγή είναι από κ. Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.