Συνταγές
Ωραία ιδέα για μπιφτέκια γιαχνί της κατσαρόλας με λαχανικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η πιο νόστιμη συνταγή είναι από : ” Metaxia Kokkinou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
500 γρμ κιμά μοσχαρίσιο
Μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι περασμένο από το μουλτι
Αλατοπιπερο ρίγανη
Λίγα φυλλαράκια δυόσμου από την γλάστρα μου ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας βρώμη
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι γοχ.
Με αυτά τα υλικά ζυμωνουμε τόν κιμα.
1 πράσο χοντρό σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι σέ φέτες
1 καρότο σέ φετουλες
1 πιπεριά Φλωρίνης σέ φετουλες
Μισό κολοκύθι πράσινο σέ κύβους
10 ντοματινακια κουτσικα
1 φύλλο σελερυ σέ φετουλες
3 πατάτες σέ πλακέ κομμένες
Μισή κούπα μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 2-3 την κάθε σκελίδα
2 φύλλα δάφνης
1 κύβο μοσχαροσουπα
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
1 σφηνακι μηλοξυδο
Μπωλικο μαυροπιπερο τριμμένο καί λίγο αλάτι. 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο ή όσο θέλει ο καθένας.
Μισή λεμονοκουπα να βράσει μέσα στο φαγητό και στο τέλος την πετάμε. Και φυσικά ακερωτη
Εκτέλεση:
Σωταρουμε στην αρχή μέσα στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και πράσο. Ύστερα σιγά σιγά ρίχνουμε πιπεριά, καρότο και όλα τα υπόλοιπα υλικά .
Σβήνουμε με το κρασί και μηλοξυδο, ρ περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί, συμπληρωνω 2 ποτήρια νερό καυτό από τόν βραστηρα.
Μόλις πάρει κοχλο έχουμε έτοιμα τά μπιφτέκια από το ψυγείο όπου τά είχα βάλει για 30′ , τά βάζουμε σέ σειρά από πάνω, χαμηλώνουμε τώρα την φωτιά στο μέτριο προς σιγανό, με αύξοντα αριθμό τό 12 χαμήλωνουμε στο 2 μισυ.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί με σκεπασμένο το καπάκι, για 30′ και άλλα 5′ ακόμα στο τέρμα ή φωτιά μέχρι να δουμε ότι έμεινε το φαγητό με την σαλτσουλα του. Ήλθε και μελωσε από μόνο του.
Η πιο νόστιμη συνταγή είναι από : ” Metaxia Kokkinou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”