Συνταγές
Ωραία ιδέα για εξαιρετικές καριόκες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Τέμενη αγαπημένη.”.
ΥΛΙΚΑ :
Είχα ένα τσουρέκι που μπαγιατεψε περίπου 350γρ.400γρ σοκολάτα κουβερτούρα 120γρ.βουτυρο λιωμένο και κρύο 70γρ.καρυδια χονδρό σπασμένα 50γρ. κονιάκ 25 γρ. κακάο αγλυκο λίγη κανέλα ελάχιστο γαρίφαλο 2 μπαστούνακια γλυκό περγαμόντο καλά στραγγισμένο και σκουπισμενο από το σιρόπι του 1κ.σ.μελι 1 πρέζα αλάτι λίγο ηλιέλαιο για την μεμβράνη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Κόβω σε μεγάλα κομμάτια το τσουρέκι αφού του έχω αφαιρέσει την επίστρωση του. Το βάζω στο multi και αφού γίνει ψίχουλα το βάζουμε σέ ένα μπόλ και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΛΙΕΛΑΙΟΥ. Τα ανακατεύουμε και αφού ενσωματωθούν το αφήνουμε στην άκρη.
Στην συνέχεια απλώνουμε στον πάγκο μας 2κομματια μεμβράνης το ένα δίπλα και πάνω στο άλλο Ραντίζουμε με λίγο ηλιέλαιο την μεμβράνη και βάζουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε.
Το ρολαρουμε δίνοντας του σχήμα στρογγυλό. Κλείνουμε τις άκρες και το κάνουμε σαν καραμέλα. Το βάζουμε καμία ώρα κατάψυξη. Όταν φτάνει η ώρα να το βγάλουμε λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Βγάζουμε το μίγμα από την κατάψυξη και το κόβουμε σέ κομμάτια.
Ύστερα όπως είναι παγωμένα τα βουτάμε ένα-ένα μέσα στην λιωμένη κουβερτούρα με την βοήθεια 2 πιρουνιων τους αφαιρούμε την περίσσια σοκολάτα και τα ακουμπάμε πάνω σέ λαδόκολλα έως ότου να κρυωσουν. Και είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Τέμενη αγαπημένη.”.