Συνταγές
Ωραία ιδέα για αυγόφετες αλλιώς με ψωμί του τοστ γεμιστές στην φόρμα του κέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
8 φετες ζαμπον
8 φέτες τυρί του τοστ
Λίγο τριμμένο τυρί που λιώνει
3 αυγά χτυπημένα με λίγο γάλα αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε με τον πλαστη τις φέτες ψωμιού παιρνω μια λαδοκολα βουτάμε τις φέτες στα αυγά γυρνώντας και από τις δύο μεριές και τις τοποθετουμε στην λαδοκολα την μια δίπλα στην άλλη βάζοντας λίγο πιο μέσα να μην έχει κενό.
Βαζουμε 4 πανω και 4 κάτω σχηματιζοτας ένα μεγάλο τετράγωνο από επάνω βαζουμε το τυρί του τοστ και από επάνω το ζαμπόν.
Με την βοήθεια της λαδοκολας το κάνουμε ρολο το αφήνουμε 10 λεπτά και μετά ξετυλιγουμε με προσοχή και το μεταφέρουμε στην φόρμα του κεικ που την έχουμε λαδώσει.
Ψήνουμε 10-15 λεπτά στους 180 μετά προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και αφήνουμε ακομα λίγο να λιώσει και να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για πατάτες γεμιστές με αυγά
Υλικά:
4 μεγάλες πατάτες
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 αυγά
4 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
πάπρικα ή κύμινο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε για 1 ώρα στον φούρνο. Μόλις τις βγάλουμε από τον φούρνο, κόβουμε οριζόντια 1 φέτα και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε λίγο από το εσωτερικό τους.
Τηγανίζουμε τα αυγά με ελαιόλαδο ή με βούτυρο, όπως προτιμάμε. Ρίχνουμε μέσα σε κάθε πατάτα 1 κουταλιά βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω 1 αυγό. Πασπαλίζουμε με πάπρικα ή κύμινο και σερβίρουμε αμέσως.