Συνταγές
Ωραίααα, τραγανά και νόστιμα κολοκυθοπιτάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy– “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ για το φύλλο.
500γρ.αλευρι για πίτες 220 νερό 15 γρ. ξύδι 20γρ.λαδι αλάτι. Τά δούλεψα 10′ στο μίξερ. Έβαλα το ζυμάρι σέ μία μεμβράνη και το έβαλα στο ψυγείο. Το έφτιαξα από το προηγούμενο βράδυ.
Για την γέμιση.
1κιλο κολοκύθια λάδι αλάτι μάραθο δυόσμο πιπέρι αρκετό 2 αυγά ένα ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα 1 κρεμμύδι ξερό λίγους ανθούς και λίγο τραχανά να μαζέψει τα υγρά της γέμισης.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τους ρίχνουμε λίγο αλάτι να κατεβάσουν τα υγρά τους. Τρίβουμε το κρεμμύδι το βάζουμε στην φωτιά να εξατμιστουν τα υγρά του. Στίβουμε το κολοκύθι. Σέ ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια τα σοταρω ρίχνουμε το στραγγισμένο κολοκύθι να σοταριστει και αυτό .
Σβήνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού έχουν κρυώσει ρίχνουμε τα μυρωδικά το αλάτι το πιπέρι τα αυγά χτυπημένα. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Λαδώνουμε το ταψάκι μας και παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι που τα έχουμε κάνει το ζυμάρι μας. Ανοίγουμε το φύλλο μας όσο πιο λεπτό γίνεται.
Το κόβουμε λορίδες. Βάζουμε σε κάθε λορίδα ένα κουταλάκι γέμιση το κλείνουμε σέ τρίγωνο. Τα αραδιαζουμε στο ταψακι μας. Και τα ραντίζουμε με λάδι και λίγο νερό. Πασπαλίζουμε με ασπρόμαυρο σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180βαθ.στις αντιστάσεις για όσο χρόνο χρειάζεται να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy– “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.