Συνταγές
Μοσχοβολάει όπως το ψωμί της γιαγιάς στο χωριό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Σοφία Παπα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξανάπιασα το προζύμι πριν το μεσημέρι με χλιαρό νερό και αλεύρι και το άφησα σε ζεστό μέρος να γίνει καλά. Το άφησα πολλές ώρες, ως το βράδυ γιατί ήταν η πρώτη φορά που θα ερχόταν στο φως το προζυμάκι μου.
Επειτα στην ίδια λεκάνη, πρόσθεσα χλιαρό νερό και αλεύρι σκληρό, μια κουταλιά αλάτι, λίγη ζάχαρη, ελάχιστο ελαιόλαδο και ζύμωσα το μίγμα καλά.
Προσθέτω νερό και αλεύρι ανάλογα πόσο ψωμί θέλω να φτιάξω και να γίνει μια ζύμη ελαστική να μην κολλάει στα χέρια.
Σκέπασα ξανά το λεκανάκι με το καπάκι του και έβαλα σε ζεστό μέρος.
Μετά από 3-4 ώρες περίπου, γιατί το άφησα να γίνει καλά και το προζύμι αργεί λίγο, το γύρισα σε αλευρωμένο πάγκο και έφτιαξα καρβελάκια τα οποία τα τοποθέτησα σε αλουμινένιο ταψί με λαδόχαρτο.
Ξανασκέπασα με καθαρή πετσέτα και άφησα ξανά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Έψησα σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Σοφία Παπα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες επιλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!