Συνταγές
Ψητά μήλα και αχλάδια στον φούρνο, γεμιστά με ξηρούς καρπούς, κανέλα, σταφίδες, γαρύφαλο και ζάχαρη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Spiridoulla Boubouli – Γλυκες συνταγες”
Υλικά:
Μήλα πράσινα σκληρά , Αχλάδια
Γέμιση:
Ξηροί καρποί: Καρύδια, αμύγδαλα, σύκα και σταφιδες ξανθές από την Κορινθία
Αρωματικά: Κανέλα, Γαρυφαλάκια
Καφέ ζάχαρη
Νερό
Βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200β.
Πλένουμε τα φρούτα, αφαιρούμε την φλούδα τους, τρυπάμε με το ειδικό εργαλείο και από τις δύο μεριές τα μήλα, και αφαιρούμε τα κουκούτσια και το σκληρό τους στέλεχος.
Το κάτω μέρος των καθαρισμένων φρούτων το σφραγίζουμε με ένα μικρό κομμάτι μήλου.
Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα μαζί με τα γαρυφαλάκια.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα σύκα.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα φρούτα.
Τοποθετούμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρου πάνω από την γέμιση.
Πασπαλίζουμε με επιπλέον κανέλα όλα τα φρούτα.
Ρίχνουμε 1 1/2 ποτήρι ζεστό νερό στο σκεύος, και ψήνουμε στους 180β για περίπου 1 ώρα.
Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε με ένα κουταλάκι τον ζωμό πάνω από τα ψημένα φρούτα.
Σερβίρεται ιδανικά με παγωτό καϊμάκι ή γιαούρτι στραγγιστό
* Οι σταφιδες εξαιρετικές, με φυσική αποξήρανση και σε όμορφη πρακτική συσκευασία
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Spiridoulla Boubouli – Γλυκες συνταγες”