Συνταγές
Πολύ ωραίο φαγητό πεντανόστιμο… χυλοπίτες με σάλτσα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
3 αυγά
300 γρ αλεύρι μισό σκληρό κίτρινο και μισό για όλες τις χρήσεις
Μισό κουταλάκι αλάτι.
ΣΑΛΤΣΑ
Κρεμμύδι ξερό
Σκόρδο
Ντομάτες τριμμένες
Πελτέ
Πουμαρό
Αλάτι
Πιπέρι
Φύλλα δάφνης
Ελαιόλαδο
Καυτερή πιπεριτσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο λάδι να γυαλίσει, ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον πελτέ και το αφήνουμε να ψηθεί για ένα λεπτό, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά.
Ζυμώνουμε το ζυμαράκι και το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκο
υραστεί, κατόπιν το ανοίγουμε φύλλα στη μηχανή ζυμαρικών και τα κόβουμε.
Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 8 με 10 λεπτά.
Στραγγίζουμε και σερβίρουμε με Μυζήθρα και σάλτσα.
Εάν έχει πήξει η σάλτσα ρίχνουμε λίγο νεράκι που βρασαμε τις χυλοπίτες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Φτιάξτε μόνοι σας τις δικές σας χυλοπίτες, 100% χειροποίητες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Mavrovouniotou-Συνταγές Μαγειρικής”
ΥΛΙΚΑ
10 μέτρια αυγά,
400ml κατσικίσιο γάλα,
1κ.σ. κοφτή, αλάτι,
και 2 κανάτες του ενός λίτρου κίτρινο αλεύρι (Λήμνο).
Χυλοπίτες με αλεύρι ολικής άλεσης:
10 μέτρια αυγά,
400ml κατσικίσιο γάλα,
1κ.σ κοφτή, αλάτι,
1 κανάτα του ενός λίτρου κίτρινο αλεύρι (Λήμνο),
και 1 κανάτα του ενός λίτρου, αλεύρι ολικής άλεση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τα αυγά, το γάλα, και τα ζυμώνουμε
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και τα ανοίγουμε σε φύλλα. Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες, τις λωρίδες σε μικρά κομματάκια και τα απλώνουμε σε ένα τραπέζι να στεγνώσουν.
Δείτε στο βίντεο βήμα-βήμα πως να κάνετε μόνοι σας τις δικές σας χυλοπίτες, από το πως να ανοίξετε φύλλο μέχρι πως να της κόψετε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Mavrovouniotou-Συνταγές Μαγειρικής”