Συνταγές
ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε την κολοκυθα
Κοβουμε σε κομματια σε οτι σχεδιο θελουμε
ΓΙΑ 5Ο ΚΟΜΜΑΤΙΑ
Βαζουμε σε μια λεκανη νερο κρυο
Ριχνουμε 1 φλυντζ.τσαγιου ασβεστη και ανακατευουμε να λιωσει καλα!Τρυπαμε τα κομματια με πηρουνι
Τα βαζουμε στον ασβεστη για 3 ωρες
Στην συνεχεια βαζουμε σε μια λεκανη κρυο νερο και διαλυουμε μεσα 2 κ.σ.γεματες ξινο(σκονη) ξεπλενουμε τα κομματια σε σουρωτηρη και τα ριχνουμε στο νερο με το ξινο
Τα αφηνουμε 2 ωρες
Στην συνεχεια τα βγαζουμε και τα βαζουμε στο σουρωτηρη
Βαζουμε στην κατσαρολα 2,5 κιλα ζαχαρη και 3 ποτηρια νερο(250 ml το ποτηρι) το βραζουμε 5 λεπτα!Ριχνουμε τα κομματια και τα βραζουμε 10 λεπτα
Τα κατεβαζουμε και το αφηνουμε ξεσκεπαστο ολη νυχτα
Την επομενη βαζουμε να βρασει ριχνοντας προς το τελος του δεσιματος 1 ματσακι αρμπαροριζα και στο τελευταιο πενταλεπτο ριχνουμε το χυμο ενος φυσικου λεμονιου,2 κ.σ.γλυκοζη,2 βανιλιες
Οταν το κατεβαζουμε καυτο βαζουμε στα ζεστα βαζα σφραγιζοντας τα καλα και τα αναποδουγυριζουμε αφηνοντας τα να κρυωσουν χωρις να τα μετακινησουμε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”