Συνταγές
Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό ρολό, με πατάτες και χυμό πορτοκαλιού, μανταρινιού και λεμονιού !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πε-ντα-νόστιμο πιάτο με χοιρινό από σπάλα και baby πατάτες, ψημένα στη γάστρα για ένα δίωρο. Το μυστικό της νοστιμιάς του είναι οι χυμοί πορτοκαλιού, μανταρινιού και λεμονιού μαζί με μουστάρδα, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Αυτό είναι το πιάτο που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε στο εορταστικό σου τραπέζι για να μείνουν όλοι οι προσκεκλημένοι σου ευχαριστημένοι και χορτασμένοι!
Υλικά
7 αποξηραμένα σύκα
2 κιλά χοιρινή σπάλα (ζυγισμένη χωρίς το κόκαλο – ζητάτε από τον χασάπη να ξεκοκαλίσει το κομμάτι και να ανοίξει τη σπάλα για να μπορείτε να τη γεμίσετε)
Mουστάρδα με μέλι ρίγανη και θυμάρι
200 γρ γραβιέρα
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 2 λεμόνια
Χυμό από 6 μανταρίνια
Πάπρικα
Αλάτι-Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1½ κιλό πατάτες baby
Εκτέλεση
Ξεκινάμε κόβοντας τα σύκα και την γραβιέρα σε φέτες.
Κατόπιν προετοιμάζουμε το μείγμα μουστάρδας με το οποίο θα αλείψουμε το κρέας. Αναμιγνύουμε λοιπόν μουστάρδα με μέλι, ρίγανη και θυμάρι καλά. Στη συνέχεια, αλείφουμε με αυτό το κρέας μας.
Κατόπιν, στην μία πλευρά βάζουμε τα σύκα, την γραβιέρα και τυλίγουμε. Δένουμε το ρολό με σπάγκο (δες τον τρόπο στο βίντεο της συνταγής παρακάτω) και το τοποθετούμε σε γάστρα με αντικολλητικό χαρτί.
Έπειτα, παίρνουμε ένα σκεύος και αναμειγνύουμε τους χυμούς πορτοκαλιού, λεμονιού και μανταρινιού καθώς και προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και μουστάρδα.
Στην γάστρα βάζουμε τις πλυμένες πατάτες, περιχύνουμε με τον χυμό, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το καπάκι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 2 ώρες. Μετά από 1 ώρα γυρνάμε το ρολό από την άλλη πλευρά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δεν έχει ροδίσει αρκετά το ψήνουμε στο τέλος χωρίς καπάκι μέχρι που να πάρει χρώμα.
Αυτό το ρολό χοιρινού είναι σκέτο γλύκισμα και θα γίνει από τις αγαπημένες σου συνταγές σε ιδιαίτερα τραπέζια! Καλή επιτυχία!
Ακολουθεί το βίντεο της συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!