Συνταγές
Χορτόπιτα με ωραία χόρτα και μυρωδικά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Από 1/2 κιλό τσουκνιδα, σέσκουλα, σπανάκι, και από ένα ματσάκι… μυρωνια, καυκαλιθρα, φρέσκα κρεμυδακια, άνηθο
3 αυγα
250 γρμ! φέτα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κουπα ελαιόλαδο
Σουσαμι άσπρο και μαύρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματαμε όλα τα χορταρικά
Τα Στραγγίζουμε στο τρυπητο, και τα βαζουμε σε μπολ, μαζί με τη φέτα, τ’ αυγα, αλατοπίπερο, και το μισό λάδι
Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά φυλλα, που τα εχουμε λαδώσει ένα ένα, και βαζουμε τη γέμιση
Από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φυλλα, λαδωνουμε με πινέλο, χαράζουμε την πίτα, και πασπαλίζουμε με το σουσαμι
Ψήνουμε σε αερόθερμο, μέχρι να ροδισει το φύλλο μας
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για απλή και νόστιμη παραδοσιακή συνταγή για νηστίσιμη και χορταστική Λαδένια Κιμώλου.
Η Εκτέλεση είναι από κ. Γωγώ Γρηγοριάδου – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.
Μη σας ξεγελάει το οτι λείπουν τυριά και αλλαντικά, η νοστιμιά αλλα και η γλυκύτητά της θα σας ενθουσιάσει.
Από την πρώτη στιγμή που θα τη γευτείτε,δεν θα σταματάτε να την φτιάχνετε..
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
αλευρι – 750 γρ. σκληρο
ελαιολαδο – 4 κ.σουπας
μαγια – 1 φακελακι ξερη (σκονη)
ζαχαρη – 1/2 κ.γλυκου
αλατι – 1 κ.γλυκου
νερο – χλιαρο οσο σηκωσει(περιπου 1 ποτηρι νερου και κατι)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ντοματες – 3 ωριμες και σφιχτες
κρεμμυδια – 3 ξερα
πιπεριες – 2 χρωματιστες(εγω εβαλα 2 πρασινες)
ελαιολαδο – 1/4 φλ.τσαγιου
ριγανη – 1 κ.γλυκου
ελιες – Λιγες ψιλοκομμενες
αλατι
πιπερι
Εκτέλεση
Κοσκινιζουμε το αλευρι σε μια λεκανιτσα,
Ριχνουμε την μαγια την ζαχαρη
Προσθετουμε το λαδι και τριβουμε το αλευρι με τα υπολοιπα υλικα με τα δαχτυλα
Λιγο λιγο προσθετουμε το νερο και το αλατι …
Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης, καθώς και πολλές άλλες νόστιμες συνταγές στο : syntagestisgogos