Συνταγές
Χορτοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο – Γεύσεις και αρώματα και το τυρί την απογείωσε
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο ( για το μεγάλο ταψί της κουζίνας )
750 γρ αλεύρι (εγώ έβαλα αλεύρι ΜΑΝΝΑ για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με λίγο ζυμωτό αλεύρι για χειροποίητο ψωμί και ( δηλαδή 500 γρ Μάννα και 250 γρ ζυμωτό )
2κ.σ ξύδι
1 κ.γ αλάτι
4 κ.σ ελαιόλαδο
470 με 500 μλ νερό ( το προσθέτετε σιγά-σιγά)
( σπανάκι , βλίτα, σέσκουλα, ρόκα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι κάνουμε λακουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε μέσα το αλάτι το ελαιόλαδο το ξίδι και στο τέλος σιγά-σιγά το νερό.
Ζυμώνουμε μαλακιά ζύμη σκεπάζουμε με μία πετσέτα
αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Εγώ την έκανα στο μεγάλο το ταψί του φούρνου και έβγαλα 10 φύλλα 5κάτω και 5πάνω .
Κάτω στο ταψι βάζω λαδάκι και με κάθε φύλλο και λάδι . Πέντε φύλλα γέμιση και άλλα πέντε από πάνω . Από πάνω ραντίζουμε με ένα πινέλο λίγο λαδι, κόβουμε την πίτα και ψήνω σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή Ανάλογα από το φούρνο.
Για τη γέμιση
Ζεματαμε το σπανάκι ( 500γρ) τα βλίτα (500γρ ), και τα σέσκουλα (1ματσακι αν είναι πολύ μεγάλα τα φύλλα το μισό )για 2 λεπτά . Τα ρόκα ( 1 ματσάκι) τα βάζουμε ωμά τα στραγγίζω πολύ καλά
τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι άνηθο δυόσμο και τριμμένο κατσικίσιο τυρί….
( Μπορείτε να βάλετε και λίγο αλάτι στα λαχανικά )
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.