Συνταγές
Έργο τέχνης το πιάτο σου.. όλο νοστιμιά – χοιρινό με πράσο σέλινο και ντομάτα
Η Συνταγή είναι από Τζέλα Αντωνοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο σε μεριδουλες
3 ματσάκια σέλινο
10 πράσα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κ.σ γεμάτη πελτέ
1/2 κούπα κρασί
1/4 κούπας λάδι
Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε και χοντροκοβουμε τα πράσα και το σέλινο.
Τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα να κάψει το λάδι.
Σοταρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το γυρίζουμε να καραμελωσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και τον καβουρδιζουμε να βγάλει τα αρώματα του.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Έχουμε πλύνει κι έχω κόψει σε καρέ τις ντομάτες.
Τις προσθέτουμε στο φαγητό , αλατοπιπερωνουμε και προσθέτουμε νεράκι να σκεπάζει το κρέας.
Αφήνουμε να σίγοβρασει για 45-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τα πράσα και συνεχίζουμε να σιγοβραζουμε για 30 λεπτά ακόμα.
Στο τέλος προσθέτουμε και το σέλινο.( μαζί με τα κλωνάρακια του)
Βράζουμε για μισή ώρα ακόμα να μαλακώσει και το σέλινο και μέχρι να μελωσει η σάλτσα.
Φτιάξτε πεντανόστιμες συνταγές, με γρήγορη εκτέλεση.
Μην χάσεις την ευκαιρία σου να γοητεύσεις με τις δημιουργίες σου σε κάθε αφορμή!
Η Συνταγή είναι από Τζέλα Αντωνοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.