Συνταγές
Θα πρέπει να διδάσκεται σε σχολές! Χοιρινό με πράσα ..
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινές μπουκιές
1 κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια
3- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε κομματια
Μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1κ.γ κορν φλάουερ
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι πιπέρι λάδι 1κ.γ πάπρικα γλυκιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και τριγαρίζουμε το κρέας καλά από τις δύο μεριές. Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα τριγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα Όταν μαραθούν προσθέτουμε νεράκι και το κρέας μου αλάτι πιπέρι παπρικα
σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει .Όταν είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε και τον μαιντανό και βγάζω λίγο ζουμάκι το ανακατέυουμε με το λεμόνι και το κορν φλάουερ
το Ρίχνουμε στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα να πάει παντού .Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να δέσει η σαλτσούλα.Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε αυγολέμονο αλλά εμένα δεν το τρώνε
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.