Συνταγές
Έχει μια βαθιά γεύση σαν καπνιστό, χωρίς να είναι. Χοιρινό με λάχανο τουρσί και ρύζι.
Η Συνταγή είναι από Roula Hatzispirou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μου είχε μείνει λίγο λάχανο τουρσί στο ψυγείο και ήθελα να φύγει μιας και ανοίγει ο καιρός. Το έκοψα, λίγο πιο χοντρό από ό,τι για σαλάτα.
Πήραμε χοιρινό μπούτι σε μερίδες, το πασπαλισα με γλυκιά και καυτερή πάπρικα (εξ’ ού και το χρώμα. Δεν έχει ίχνος ντομάτας) και το σωταρισα σε άφθονο ελαιόλαδο.
Μόλις ρόδισε έβγαλα το κρέας και έβαλα το λάχανο λίγο στραγγισμένο από τα πολλά υγρά της αλμης. Αφού λαδωθηκε καλά, έκλεισα το καπάκι και άφησα να μαλακώσει περίπου 10 λεπτά.
Τα βαλαμε όλα στη γάστρα, πρόσθεσα μπόλικο σκόρδο (πολτός σκόρδου που φτιάχνω εγώ και φυλασσω πάντα στο ψυγείο) και λίγο νεράκι να καλύψει τα υλικά.
Στη 1 ώρα πρόσθεσαμε και το ρύζι και άφησαμε άλλο ένα μισάωρο μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.
Προζυμένιο ψωμί οκτάσπορο, φέτα και κρασάκι. Έτσι αποχαιρετήσαμε τον αλλοπρόσαλλο Απρίλιο.
Η Συνταγή είναι από Roula Hatzispirou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
πολτός σκόρδου
Είναι ένα φοβερό τρυκ για να μη μυρίζεις κατά τη χώνεψη αλλά και να μην έχεις θέμα με το στομάχι. Απλά παίρνω τα κεφάλια σκόρδου, κόβω τα μαλλιά που έχει, πλένω πολύ καλά για τα φάρμακα και βάζω μέσα σε λαδόκολλα.
Τυλίγω σφιχτά, βάζω το πακετάκι (όλα τα σκόρδα σε ένα πακέτο τα φτιάχνω ) σε ένα ταψάκι μικρό και ψήνω στον φούρνο για καμιά ώρα.
Όταν γίνουν προσπαθώ να τα καθαρίσω πριν κρυώσουν τελείως για να καθαρίζονται. Αν βιάζομαι απλά ζουλαω την κάθε σκελίδα και βγαίνει κρέμα.
Αν τα θέλω ολόκληρα τα ξεφλουδιζω. Τα φυλάω σε βαζάκι το οποίο γεμίζω με ελαιόλαδο στο ψυγείο. Διατηρούνται για …πάντα, σαν τις μούμιες
Η Συνταγή είναι από Roula Hatzispirou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.