Συνταγές
Λατρεμένο φαγητό! Αγαπημένο χοιρινό με λάχανο
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό σε μπουκιές
1 σκ σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ γ πάπρικα γλυκιά
1 ποτ χυμό ντομάτας
1 καρότο ψιλοκομμένο
Λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι λάδι
1/2 σφηνάκι ξύδι
1 δαφνόφυλο
2 μπαχάρια
Μισό λαχανο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
Εκτελεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σοτάρουμε καλά το κρέας από όλες τις μεριές. Το βγάζουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να μαλακώσουν
Ρίχνουμε το λάχανο να μαραθεί το καρότο το σέλινο αλάτι πιπέρι την πάπρικα τα μπαχάρια τον χυμό ντομάτας και το κρέας προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μισή ώρα περίπου μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.Λιγο πριν το τέλος προσθέτουμε το ξύδι
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για να δοκιμάστε χοιρινό λεμονάτο με μουστάρδα – μία νόστιμη συνταγή με σίγουρο αποτέλεσμα!
Η Συνταγή είναι από κ. Γιούλα Λαμπρογεωργου– “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό κομματάκια
2 πιπεριές πράσινες
Χυμό από ένα λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 ποτηράκι κρασί
Λάδι
Αλάτι
Πιπερι
Ρίγανη
1 κρεμμύδι ξερό
1 κούπα νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι τις πιπεριές σωταρουμε για λίγο.
Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού αλάτι πιπέρι ρίγανη την μουστάρδα το νερό.
Χαμηλώνουμε την φωτιά βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
Η Συνταγή είναι από κ. Γιούλα Λαμπρογεωργου– “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.