Συνταγές
Χοιρινό με κυδώνια δαμάσκηνα και πατάτες – Ο συνδυασμός των υλικών είναι τέλειος
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1,2 κιλο χοιρινό ψαχνό από μπούτι σε φέτες
3 κυδώνια κομμένα όπως οι πατάτες φούρνου
8-10 ξερά δαμάσκηνα
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 Πιπεριές χρωματιστές κομμένες στα 4
Σέλερι
2 φ. του καφέ ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης
Δάφνη
Ρίγανη
Μπούκοβο Chilly (προαιρετικά)
Λίγο σουμακ (προσεκτικά)
1 σφιχτή ντομάτα κομμένη σε ρομβους
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί κόκκινο
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό μισού λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κυδώνια αφήνουνε τη φλούδα και τα κόβουμε οπως τις πατάτες φούρνου. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ένα φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι να σωταριστει, κάτοπιν το χοιρινό και σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Προσθέτουμε το κρασί, τη κανέλα, τη δάφνη και το αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα τα δαμάσκηνα, τα κυδωνία τις πατάτες, τα μπαχαρικά, μια κούπα ζεστό νερό και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνετε το φαγητό να βράσει σε μετριάζετε τη φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αν χρειαστεί κατά την διαδικασία προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Λιώνουμε σε μισό φλιτζάνι ζεστό νέτο 1 κ.σ κορν φλαουερ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού.
Δεν ανακατευουμε απλά κουνάμε 2-3 φορες την κατσαρόλα.
Σερβίρουμε ζεστό και συνοδεύουμε με πασματι και τριμμένη παρμεζάνα.
Θα θέλατε να δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή σήμερα;
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.