Συνταγές
Νοστιμότατο καλομαγειρεμένο φαγητό με χοιρινό και πράσα…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Katerina Kostanasiou-Tatsi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά..
1 κιλό χοιρινό κρέας
1 κιλό πράσα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο
1 κύβο λαχανικών
Λάδι
1 κουταλάκι σάλτσα ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην αρχή καθαρίζουμε, πλένουμε και τεμαχίζουμε τα πράσα σε μικρότερα κομμάτια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τα ζεματιζουμε..
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι το κρεμμύδι ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι,το πιπέρι και τον κύβο λαχανικών
Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα και προσθέτουμε το πράσα και αν χρειαστεί αλάτι και νερό βράζουμε το φαγητό μας μέχρι να δέσει η σάλτσα …
Νόστιμη συνταγή από “Katerina Kostanasiou-Tatsi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Η απόλαυση στην κουζίνα δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε άλλη μια απολαυστική συνταγή για εξαιρετικό φαγητό – μοσχαράκι στρογγάνοφ
Η συνταγή από “Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι από ελιά κομμένο σε φετακια
1 κουτί μανιτάρια φρέσκα
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 κ. σούπας πελτέ
2 κ σούπας μουστάρδα
1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί για το σβήσιμο
1 κρέμα γάλακτος 200 γρ
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρέας το κρεμμύδι και μανιτάρια μαζι. σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε την μουστάρδα, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και νεράκι
όταν γίνει το φαγητό μου προσθέσουμε και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μου και να φύγουν τα πολλά υγρά
Σερβίρουμε με ρύζι
Η συνταγή από “Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”