Συνταγές
Χοιρινό αυγολέμονο με πράσο σέλινο καρότο κυδώνι και γιαούρτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Antonis Velivasakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το κρέας.
Στο πλακερό βάζουμε 1 φλ. ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά (να μην καπνίζει).
Ρίχνουμε το χοιρινό σε μπουκιές και αφήνω να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε ένα μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Αλατίζουμε ελαφρά.
Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3-4′ σε δυνατή φωτιά.
Μόλις λιγοστέψουν τα υγρά, σβήνουμε με μισό ποτήρι λευκό καλό κρασί.
Ρίχνουμε 1/2 ποτήρι νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε.
Καθαρίζουμε το κυδώνι, το έκοψα σε 8 φέτες.
Το ρίχνουμε στο πλακερό και συνεχίζω το ψήσιμο.
Σε 10′ βγάζουμε τις ψημένες φέτες κυδωνιού, (για να μη λειώσουν) σε πιάτο.
Ομως τα πηκτικά του μου έχουν πήξει λίγο την σάλτσα.
Συνεχίζουμε ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά.
Καθαρίζουμε πράσα σέλινο καρότα και κόβω σε κομμάτια 4-5 εκ.
Τα ρίχνουμε κι αυτά στο πλακερό με 1/2 ποτήρι νερό.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κρέας και τα πράσα να είναι καλά ψημένα.
Αλατίζουμε ξανά ελαφρά, ρίχνω λίγο νερό.
Το φαγητό πρέπει να έχει αρκετό ζωμό αφού θα το αυγοκόψουμε αλλά όχι να είναι σούπα.
Βγάζουμε από το φαγητό μια φλυτζάνα ζωμό να μην είναι καυτός.
Σβήνουμε και κατεβάζω από τη φωτιά το φαγητό.
Στίβουμε 2 λεμόνια.
Χτυπάμε τα ασπράδια για 2′.
Προσθέτουμε τους κρόκους.
Συνεχίζουμε να χτυπώ και ρίχνω το λεμόνι, βροχηδόν.
Προσθέτουμε δύο κουταλιές γιαούρτι Δίκτη.
Συνεχίζουμε ελαφρύ ανακάτεμα ρίχνοντας τον ζωμό της φλυτζάνας σε λεπτή ροή, να μη μου κόψουν τα αυγά.
Ξαναβάζουμε μέσα τις φέτες κυδωνιού.
Ρίχνουμε όλο τον αυγό-ζωμό στο πλακερό και αναδεύω ενεργά.
Το κυδώνι δίνει άρωμα και δένει την σάλτσα
Το γιαούρτι δίνει βελούδινη υφή
Το καρότο δίνει χρώμα.
Είναι πεντανόστιμο.
Η Συνταγή είναι από Antonis Velivasakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.