Συνταγές
ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – ΣΚΕΤΟ ΛΟΥΚΟΥΜΙ
Η Εκτέλεση είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1 κιλο κρεας χοιρινο απο λαιμο κομμενο σε κυβους
2 κρεμμυδια μεγαλα
2 καροτα
1 σκελιδα σκορδο
1 κουτι κονσερβα μανιταρια (εγώ δεν έβαλα)
1 πορτοκαλι
2 λεμονια
1 ποτ του κρασιου κρασι για το σβησιμο
2 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ
Αλατι, ριγανη, πιπερι,, λαδι για το τσιγαρισμα
Εκτελεση
Βαζουμε σκετο το κρεας στην κατσαρολα, Μολις φυγουν τα υγρα του το σβηνουμε με λιγο ξύδι,μετα ριχνουμε το λαδι κοβουμε τα δυο κρεμμυδια,το σκορδο,κοβουμε φετες τα καροτα
τσιγαριζουμε σβηνουμε με κρασι , σε 3 λεπτα ξανα σβηνουμε με ενα πορτοκαλι αν δεν εχουν πολυ χυμο μεσα στυβουμε δυο,ριχνουμε αλατι πιπερι ριγανη
Ριχνουμε νερο και σκεπαζω ,Τελος οταν ειναι ετοιμο,διαλυουμε δυο καλα γεματες κουταλιες της σουπας κορν-φλαουρ και τις ανακατευουμε με χυμο απο δυο λεμονια
Ριχνουμε μεσα δεν ανακατευουμε κουνάμε την κατσαρολα και πήζει κατευθείαν σβήνουμε και σερβίρουμε με ρύζι η πατάτες τηγανίτες
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.