Συνταγές
Απλά πράγματα. Το φαγητό μου για το Σαββατοκύριακο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συγκεκριμένη συνταγή για χοιρινή τηγανιά ανήκει στην κατηγορία των πολύ αγαπημένων μου φαγητών. Πρώτον, διότι γίνεται εύκολα, δεύτερον διότι χρειάζεται απλά υλικά και τρίτον διότι είναι πολύ απλά πεντανόστιμο! Και κάτι εξίσου σημαντικό, χορταίνουν όλοι στο τραπέζι!
Υλικά
1 κιλό χοιρινό λαιμό χωρίς λίπος
3 κουταλιές μουστάρδα
Δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
Αλάτι-Πιπέρι
1 κουτάκι μπύρα, (330 ml.)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας κομμένο σε κομμάτια, την μουστάρδα, το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης, λίγο ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε.
Αφού τα έχουμε ανακατέψει καλά, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
Μετά το πέρας της ώρας, παίρνουμε το τηγάνι και θωρακίζουμε το κρέας, με καυτό ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
Όταν ροδίσει βάζουμε αλάτι, πιπέρι, την μπύρα και μαγειρεύουμε μέχρι να χαθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
Προαιρετικά σερβίρουμε την τηγανιά μας με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.
Δες τη συνταγή βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:
Εσύ τι επιπλέον υλικά βάζεις στην χοιρινή τηγανιά; Πες μου στα σχόλια.