Συνταγές
Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει. Χοιρινές μπριζόλες λαιμού με πατατούλες στο φούρνο
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
6 μπριζόλες για φούρνο λίγο πιο χοντρές από τις κανονικές
3-4 πατάτες
Μισή κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 πορτοκάλι το χυμό
2 λεμόνια το χυμό
Αλάτι Πιπέρι ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τις μπριζόλες και τις πατάτες στη λαμαρίνα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε πολύ καλά… Περιχύνουμε πάνω από τις μπριζόλες και τις πατάτες και ανακατεύουμε.
Τα στρώνουμε και ρίχνουμε λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη ακόμα.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για μία ώρα και 10 λεπτά περίπου.
Γυρίζουμε τις μπριζόλες δυο-τρεις φορές για να γίνουν μαλακές και να μην ξεραθούν.
Απλό εύκολο και γρήγορο φαγητό αλλά τόσο νόστιμο και γευστικό
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για φανταστική πίτσα για το βράδυ που γίνεται θαυμάσια
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλ γάλα χλιαρό
1 μάγια φακελάκι
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1κ.σ λάδι
2 .5 φλ αλέυρι γ.ο.χ περιπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με την μαγιά και την ζαχαρη και αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγια( να κάνει φουσκάλες) Μετά προσθέτουμε το λάδι το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε μεχρι να εχουμε ένα ελαστικό ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1-2 ώρες! Παίρνουμε την ζύμη την βάζουμε σε λαδωμενο ταψακι το απλώνουμε με το χέρι να πάει παντού βάζουμε κάτω 2-3 κ.σ σάλτσα ντομάτας και βαζουμε γαλοπούλα λουκανικακια πιπεριά κόκκινη και τυριά που λιώνουν γκουντα και κασερι.
Γυρω γύρω στα πλαϊνά βαζουμε Φιλαδέλφεια και το γύριζουμε
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.