Συνταγές
Νοστιμότατες, γευστικότατες χοιρινές μπουκίτσες με πάπρικα, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
1 κσ αλευρι γοχ
1 κσ πάπρικα
Κουρκουμά
Αλάτι, πιπέρι
1 κύβο λαχανικών
300γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
400ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ενα μπωλ βάζετε το χοιρινό μπουκίτσες και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε να πάει παντού.
Σε ενα βαθύ τηγανι, γουόκ, ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σωτάρετε το χοιρινό. Ανακατεύετε να σωταριστει καλα και ρίχνετε τον κυβο, ανακατευετε να διαλυθεί. Λίγο πρίν να είναι έτοιμο ρίχνετε τα μανιτάρια και αφηνετε λιγο να μαγειρευτούν.
Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και αφήνετε να πάρει βραση και να αρχίσει να πήζει. Τότε το φαγητό είναι έτοιμο. Μπορείτε να συνοδεύσετε με ρύζι ,πουρέ, μακαρόνια. Τα μπαχαρικά μπορείτε να ρυθμίσετε τις δοσολογίες στις δικές σας προτιμήσεις.
Η γεύση του απίθανη!!
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για το αγαπημένο πλιγούρι με φιδέ και χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο
Η Συνταγή είναι από κ. Kyriacos Mitsides– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
3/4 του φλυντζανιού φιδέ
4-5 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
3 ντομάτες μεγάλες τριμμένες σε χοντρό
τρίφτη
1 ποτήρι πουργούρι
3 ποτήρια νερό
1 Maggi λαχανικών
Λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τον φιδέ μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα.Βάζουμε μετά και την ντομάτα να τσιγαριστεί μαζί.
Όταν τσιγαριστούνε όλα μαζί,προσθέτουμε τα 3 φλυντζάνιανερό,την maggi και λίγο αλάτι,ανακατώνουμε και τα αφήνουμε να κοχλάσουν.
Όταν κοχλάσουν προσθέτουμε και το 1 φλυντζάνι πουργούρι.Ανακατώνουμε και χαμηλώνουνε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να πιεί το ζουμί.Μετά από περίπου 10 λεπτά περίπου πίνει το ζουμί.Σβύνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί το φαγητό μας
Σερβίρουμε μαζί με χοιρινές μπριζόλες που ψήνουμε στον φούρνο σε ταψί,με ντομάτες, κρεμμύδι,σκόρδο,ρίγανη και αλατοπίπερο
Το πιλάφι μας τρώγεται άνετα και μόνο του με γιαούρτι και σαλάτα!
Η Συνταγή είναι από κ. Kyriacos Mitsides – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.