Συνταγές
Ένα εξαιρετικό γεύμα – μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρω το κρέας( εγώ έβαλα χτένι)σε 1/2 κουπας λάδι με 2 σκελδες ολοκληρες σκορδο και μολις ροδισουν τις βγάζω και τις πετάω και βάζω 1 κρεμμυδι τριμμένο
Όταν γυαλιση βάζω 1 κουτ πελτέ και σβήνω με 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί! Βάζω 2 κούπες ντομάτα δική μου, λίγη ζάχαρη,αλάτι, πολυχρωμα πιπέρια, δαφνοφυλλα, ψιλοκομμένο μαιδανο και 2 κούπες ζεστό νερό και βράζω μέχρι να μείνει με το λαδάκι του
Βράζω τις πατάτες και τις πατάω να λιώσουν, βάζω λίγο ζεστό γάλα, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι,και τριμμένο μοσχοκάρυδο
Η σαλάτα με:ντομάτα, αγγουράκι, πιπεριά, κρεμμύδι, φέτα, αλάτι, λάδι, ρίγανη και ντάκο!
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για χοιρινά Μπριζολάκια Με Μέλι, Μουστάρδα, Πορτοκάλι
Υλικά
1 χοιρινό μπριζολάκι από λαιμό για κάθε άτομο. Ζητάμε από το χασάπη μας να τα κόψει λεπτά
1 κ.γ. θυμάρι ή λίγη φρέσκια ρίγανη
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέβουμε καλά το πορτοκάλι, το μέλι και τη μουστάρδα μέχρι να διαλυθεί εντελώς το μέλι.
Ζεσταίνουμε πάρα πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει. Βάζουμε το κρέας αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε. Ρίχνουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει. Αν το τρυπήσουμε με μαχαίρι είναι έτοιμο όταν πια δεν βγάζει ζουμάκι.
Ρίχνουμε το μείγμα της σος στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει, για 1 λεπτό περίπου.
Tip
Την ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε με κοτόπουλο ή με ψαρονέφρι.