Συνταγές
Χειροποίητο χοιρινό ρολό από μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκαλο με μπέικον τυρί και πιπεριές φλωρίνης
Νόστιμη συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα
4 μπριζόλες λαιμου λεπτές χωρίς κόκαλο
5-6 φέτες μπέικον
5-6 φέτες τυρί γκουντα
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
Αλάτι πιπέρι πάπρικα
Λάδι
Πατάτες
Θρουμπι
Εκτελεση
Παίρνουμε μια μια τις μπριζόλες τις βάζουμε σε μεμβράνη και τις χτυπάμε με το ειδικό σφυρακι του κρέατος να πλατυνει και να γίνει όσο γίνεται πιο λεπτή.Μετα παίρνω μια λαδόκολλα βάζουμε τις μπριζόλες την μια δίπλα στην άλλη απλώνουμε επάνω το μπέικον το τυρί και της πιπεριές.
Με την βοήθεια της λαδοκολας τυλίγουμε σε ρολό και κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδες .Το αλατοπιπερωνουμε βάζουμε πάπρικα και λίγο λάδι και το βάζουμε στην γάστρα έβαλα δίπλα γύρω γύρω πατατούλες αλάτι λίγο θρουμπι λάδι και νερό μέχρι την μέση της γαστρας κλείνουμε το καπακι και ψήνω στους 180 βαθμούς στον αέρα μιάμιση ώρα περίπου προς το τέλος άνοιγουμε το καπακι να πάρει χρώμα
Νόστιμη συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Για ακόμη πιο λαχταριστή συνταγή δες παρακάτω όλη τη διαδικασία για στιφάδο με Μπριζόλες Χοιρινές. Μόλις το δοκιμάσεις θα γίνει η αδυναμία σου
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού (αναλόγως τα άτομα)
Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
15 Κρεμμυδάκια ολόκληρα μικρά
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλα
1 πρέζα μαύρο πιπέρι, αλάτι
300γρ τριμμένη ντομάτα σάλτσα + 2 κ.σ πελτέ
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα που θα κάνουμε το στιφάδο και τσιγαρίζουμε τις μπριζόλες για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε λίγο νεράκι, τόσο όσο χρειαστεί για να μαγειρευτεί το στιφάδο μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Σε 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου είναι έτοιμο!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”