Συνταγές
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΡΊΧΡΩΜΕΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ – Πανδαισία χρωμάτων αρωμάτων και γεύσεων…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες). Προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκόρδο λιωμένο, μπαχάρι, ξύλο κανέλας, και γαρύφαλλο.
Σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε τριμμένες ντομάτες, λίγο πελτέ, αλάτι, πιπέρι και μετά νερό. Βράζουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Όταν γίνει το βγάζουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε νερό, αν χρειάζεται, και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις χυλοπίτες, αλάτι, πιπέρι.
Βράζουμε για τρία λεπτά και βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στις χυλοπίτες.
Όταν σβήσουμε την φωτιά πρέπει να υπάρχει αρκετό υγρό στην κατσαρόλα, γιατί καθώς κρυώνουν οι χυλοπίτες απορροφούν τα υγρά.
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Χειροποίητες χυλοπίτες μόνο με τα αγνά δικά σας υλικά
Η συνταγή είναι της κ. Λιτσα Βαμβακη – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ,ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ζύμη, 3 κιλά αλεύρι σκληρό, μισό κιλό σιμιγδάλι ψιλό, 15 αυγά, 1,5 λίτρο γάλα κατσικίσιο, 1 κουταλιά αλάτι.
Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι, το αλάτι το σιμιγδάλι, κάνουμε λακούβα και ρίχνουμε τα αυγά.
Ζυμώνουμε σιγά σιγά προσθέτοντας και το γάλα.
Ανοίγουμε φύλλα με τον πλαστή όχι πολύ χοντρά και τα αφήνουμε πάνω σε σεντόνι να στεγνώσουν για περίπου μια ώρα.
Μόλις στεγνώσουν κόβουμε τις χυλοπίτες σε ότι μέγεθος θέλουμε, τις απλώνουμε σε καθαρά σεντόνια δυο τρεις μέρες να στεγνώσουν και να ξεραθούν, φροντίζοντας να τις αναποδογυρίζουμε κάθε μέρα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Η συνταγή είναι της κ. Λιτσα Βαμβακη – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ,ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ!”