Συνταγές
Φινετσάτος – ο πιο γευστικός και αγαπημένος χαλβάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο 1ποτηρι σιμιγδάλι χοντρό 11/2 ποτήρι ζάχαρη 2ποτηρια νερό…μισό ποτήρι καρύδια χοντροκομμενα ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1βανιλια 2 ξυλάκια κανέλας.
σωταρω στο ελαιόλαδο το σιμιγδάλι και τα καρύδια ανακατεύω καλά μέχρι να χρυσώσει…έχω ετοιμάσει το σιρόπι 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη 2ποτηρια νερό τα βράζω με τα ξυλάκια κανέλας το ξύσμα πορτοκαλιού την βανίλια για 5’λεπτά αποσύρω και πολύ προσεκτικά ρίχνω το σιρόπι στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
το βάζω σε φόρμα ξεφορμαρω και σερβίρω με κανέλα κευλανης- μέλι ή όπως επιθυμείτε…
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για Χαλβά Σιμιγδαλένιο
ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα ηλιέλαιο,
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό,
3 κούπες ζάχαρη,
4 κούπες νερό,
60 γρ λευκή κουβερτούρα,
60 γρ μαύρη κουβερτούρα,
κανέλα για πασπαλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ηλιέλαιο με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσουν.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και ενα ξυλάκι κανέλας για 5 λεπτά. Μετά ριχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να αρχίσει ο χαλβάς να ξεκολλάει από το σκεύος. (Τότε είναι έτοιμος)!
Μοιράζουμε σε μπολ και στο μισό μείγμα ριχνουμε τη λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει και στο άλλο μισό μείγμα ριχνουμε τη μαύρη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει. Αδειάζουμε πρώτα το ένα μείγμα σε μία φόρμα και από πάνω αδειάζουμε το άλλο μισό μείγμα.
Αφήνουμε να κρυώσει ο χαλβάς και να σταθεί. Ξεφορμαρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Καλή επιτυχία!