Συνταγές
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλο κουκουνάρι και σιρόπι καραμελας – Νόστιμος και λαχταριστός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτ σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτ σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτ αμύγδαλα μαζί με κουκουνάρια χοντροαλεσμενα
Για το σιρόπι
2 ζάχαρη
4 νερό
1 ξύλο κανέλας
1 καρφακι γαρύφαλλο
Για το σιρόπι καραμελας
1/2 ποτ ζαχαρη
1/2 ποτ βραστο νερό
1 βανιλια
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για μερικά λεπτά. Το διατηρουμε ζεστό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και καβουρδιζουμε τους ξηρούς καρπούς προσθέτουμε και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην μας καεί. Οταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς με προσοχή γιατί πιτσιλάει. Οταν απορροφηθεί το σιρόπι και αρχίζει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμο. Το βάζουμε σε φόρμα.
Για το σιρόπι καραμέλας.
Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα αντικολιτικο τηγάνι και την αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μια δυο φορες μόνο. Οταν πάρει ωραίο χρώμα Ρίχνουμε το βραστό νερό με προσοχή γιατί πιτσιλάει και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει σαν σιροπι. Το κατεβάζουμε από την φωτιά Ρίχνουμε την βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει και μετά περιχύνουμε τον χαλβά
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.