Συνταγές
Κλασσικό και πολύ αγαπημένο γλυκάκι! Χαλβάς σιμιγδαλένιος με άρωμα κανέλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Σιρόπι
4 κούπες νερό (εγώ αντικαθιστώ την μία με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού)
2 και 1/3 της κούπας ζάχαρη
1 βανίλια
Φλούδα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βράζουμε όλα μαζί για ένα 5′. Ταυτόχρονα σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνω 1 κούπα ( όχι εντελώς γεμάτη, να έχει ένα δάχτυλο κενό) σπορελαιο και 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό.
Καβουρδιζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε!
Έπειτα προσθέτουμε κανέλα σκόνη (1 κ.σ), αμύγδαλο φιλέ και ξύσμα από 2 πορτοκάλια ( κ εννοείτε ό,τι άλλο σας αρέσει όπως ξηρούς καρπούς).
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε για λίγο από την φωτιά προσθέτοντας σταδιακά κ προσεκτικά το σιρόπι
Προσοχή πιτσιλάει.
Αφού το προσθέσουμε όλο (σιρόπι) ξαναβάζουμε στο μάτι της κουζίνας ανακατεύοντας με την κουτάλα μέχρι να σκάσουν φουσκιτσες κ να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για λαχταριστό Χαλβά με φρουκτόζη
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. λάδι
2 φλ. σιμιγδάλι χονδρό
2 φλ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
3½ φλ. νερό
50γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
Κανέλα
φλούδα λεμονιού για το σιρόπι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξετε το σιρόπι, βράζετε το νερό με τη φρουκτόζη και τη φλούδα λεμονιού, για 5 λεπτά. Καβουρντίζετε, με το λάδι, τα αμύγδαλα και το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ξανθύνει το σιμιγδάλι.
Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το ζεστό σιρόπι. Ανακατεύετε καλά και βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει λίγο το μίγμα. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζετε με μια πετσέτα μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το σιρόπι.
Βάζετε το χαλβά σε φόρμα, μέχρι να κρυώσει. Όταν κρυώσει το βγάζετε από τη φόρμα και πασπαλίζετε με κανέλα.
Προαιρετικά, γαρνίρετε με αμύγδαλα.