Συνταγές
Κλασσικό και αγαπημένο γλυκάκι όλων πολυ ωραία φτιαγμένο – Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα καβουρντίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° τα αμύγδαλα (150 γρμ φιλέ) για 6 λεπτά.
Προσέχουμε να μην αρπάξουν.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το σύρμα 3 κούπες ζάχαρη με 4 κούπες νερό.
Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά 1 κούπα (παρά κάτι) αραβοσιτέλαιο με 2 κούπες σιμιγδάλι (1 κούπα χοντρό και 1 κούπα ψιλό) για 5 λεπτά περίπου.
Ανακατεύουμε συνέχεια.
Δεν θέλουμε να αρπάξει.
Μόλις πάρει το χρώμα που θέλουμε ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Το βγάζουμε λίγο από την φωτιά και ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε στο μάτι μαζί με ένα στικ βανίλια.
Ανακατεύουμε συνέχεια.
Μόλις γίνει ρίχνουμε σχεδόν όλα τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε , το βγάζουμε από το μάτι και το σκεπάζουμε με μια χοντρή πετσέτα για 20 λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα στην φόρμα μου και από πάνω τον χαλβά μου. Τον πατάμε καλά με ένα κουτάλι.
Ξεφορμάρουμε μετά από μιάμιση ώρα περίπου.
Πασπαλίζουμε με κανέλα, αμύγδαλα και σερβίρουμε .
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.