Συνταγές
Χαλβάς σιμιγδαλένιος γεμάτος φινέτσα και νοστιμιά!
Η Συνταγή είναι από Georgia Topouzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
•4 κούπες νερό
•3 κούπες ζάχαρη
•2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
•1 κούπα λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Θελουμε δυο κατσαρόλες, στην πρώτη βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη φλούδες από ένα πορτοκάλι και ένα ξυλάκι κανελα αφήνουμε να βράσει για να γίνει το σιρόπι,
Στην δεύτερη κατσαρόλα βάζουμε το λαδι να κάψει και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει χρυσό,
Τέλος, προσθέτουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι με πολύ πολύ προσοχή να μην καείτε γιατί πιτσιλαει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ενσωματωθεί το σιρόπι στο μείγμα
Εγώ δεν το αφήνω να τραβήξει τελείως ώστε να μείνει ζουμερόσ και για την επόμενη και παρά επόμενη (αν μείνει) μέρα
Από πάνω η και μέσα ακόμα μπορείτε να ρίξετε καρύδι η σταφίδες), σήμερα πρόσθεσα με την καρυδόψιχα και βρώσιμα τριαντάφυλλα Μαρόκου που εκτός από ομορφιά πρόσθεσαν κ ωραία γεύση ανοιξιάτικη
Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα για να μαγειρέψεις, η μαγεία ξεκινά!
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η Συνταγή είναι από Georgia Topouzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.