Συνταγές
Ο γνωστός σιμιγδαλένιος χαλβάς 1,2,3,4 με λίγες μικρές παραλλαγές – πορτοκαλί & σοκολάτα – μπανάνα!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το σιρόπι με 3 κούπες νερό,1 κούπα χυμό πορτοκάλι, και 2 ξυλάκια κανέλας για 5-7 λεπτά.
Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα 1 κούπα σπορέλαιο να κάψει.
Ρίχνουμε 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε.
Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Όταν αρχίσει να ξεκολλάει απ τα τοιχώματα της κατσαρόλας, (περίπου στα 8 -10 λεπτά), το κατεβάζουμε.
Αδειάζουμε τα 3/4 στην φόρμα πατάω καλά και σε 2 λεπτά τον βάζουμε στην πιατέλα.
Στο υπόλοιπο 1/4 βάζουμε 100 γραμ. κουβερτούρα και 1 μπανάνα λιωμένη με το πιρούνι.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με κουβερτούρα τριμμένη και φέτες μπανάνας.
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Χαλβάς με ινδοκάρυδο και πορτοκάλι, όλο άρωμα και γεύση!
Η Συνταγή είναι από κ. Niki Poulla – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ινδοκάρυδο
3 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του
4 κούπες νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το ξύσμα και την βανίλια.
Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, έπειτα βάζουμε το σιμιγδάλι και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε έως ότου απορροφηθούν τα υγρά και να ξεκολλάει ο χαλβάς μας από τα τοιχώματα.
Τον βάζουμε στην φόρμα μας και σερβίρουμε μόλις κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με έξτρα ινδοκάρυδο.
Η Συνταγή είναι από κ. Niki Poulla – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.