Συνταγές
Πολύ ωραίος δίχρωμος χαλβάς, λαχταριστός και με ωραία παρουσίαση – σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα
Η Συνταγή είναι από κ. Angelopoulou Olga– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα λάδι (μισό ηλιέλαιο και μισό ελαιόλαδο)
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
80 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
Για το σιρόπι :
3 κούπες ζάχαρη μαύρη
4 κούπες νερό
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Φλούδες από 2 μανταρίνια
1/2 μανταρίνι με την ψύχα
Γαρνίρισμα:
10 γρ. Κουβερτούρα
50 γρ. Κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά , μετρώντας από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός . Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά . Σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε το λάδι και τα σιμιγδάλια και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά . Καβουρδίζουμε για λίγο τα σιμιγδάλια ανακατεύοντας διαρκώς . Δε θέλουμε να κάψει πολύ, για να μη σκουρύνει το μίγμα γιατί δε θα είναι εμφανής η διχρωμία.
Τότε αδειάζουμε το σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να απορροφηθεί τελείως (το σιρόπι) , να στεγνώσει το μίγμα , να ξεκολλάει εντελώς από την κατσαρόλα και να μαζεύεται μια συμπαγής μάζα γύρω από την κουτάλα . Τότε χωρίζουμε το μίγμα στα δύο . Το μισό το αδειάζουμε σε μια φόρμα πιέζοντας καλά γύρω-γύρω ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα . Στο υπόλοιπο που έμεινε στην κατσαρόλα προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε .
Η κουβερτούρα θα λιώσει καθώς το μίγμα είναι καυτό και ανακατεύοντας θα πάρει ένα ομοιόμορφο καφέ χρώμα. Στρώνουμε κι αυτό κατά τον ίδιο τρόπο στη φόρμα πάνω από το πρώτο μίγμα και πιέζουμε καλά για να ενωθεί και να πάρει τη θέση του μέσα στη φόρμα. Μετά από λίγο ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα. Ζεστάνουμε την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε και λιώνουμε την κουβερτούρα. Περιχύνουμε την κουβερτούρα πάνω στο χαλβά! Περιμένουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. Angelopoulou Olga– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.