Συνταγές
Δεν είναι μόνο εμφανίσιμος αλλά ο συγκεκριμένος χαλβάς δεν υπάρχει – θα κάνει θραύση όχι μόνο στη Σαρακοστή
Η Συνταγή είναι από Kalli Greatheart – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 1 φλ. σπορέλαιο, ρίχνουμε 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό και το καβουρδίζουμε .
Μόλις πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε χοντροκομμένα φουντούκια, (μισό φλιτζάνι) και τα καβουρδίζουμε κι αυτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Συγχρόνως ετοίμασα το σιρόπι: έβρασα 4 φλ. νερό με 2,5 φλ. ζάχαρη.
Μόλις πάρει το σιμιγδάλι το χρώμα που θέλω, χαμηλώνω την θερμοκρασία και ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο- λίγο και πολύ προσεκτικά το ζεστό σιρόπι στην σιμιγδάλι. Προσοχή πιτσιλάει!!!
Έβαλα 1 κτγ. κανέλα και 2 κτσ. πραλίνα φουντουκιού, αλλά δεν την διάλυσα εντελώς. Το ανακατεύουμε μόλις, όπως κάνουμε στο κέικ βανίλια σοκολάτα.
Αυτή την φορά το έβαλα σε μια μεγάλη φόρμα και σε 6 μικρές, αντί σε πυρέξ όπως συνήθως. Τα αφήνουμε να κρυώσει καλά και το έβαλα στο ψυγείο όλη την νύχτα.
Την επόμενη μέρα λιώνουμε σκούρη σοκολάτα και το κάλυψα με αυτήν. Το διακοσμούμε με ολόκληρα και χοντροκομμένα φουντούκια.
Τον μικρο ατομικό χαλβά που έκανα, (στις μικρές φόρμες), τον γεμίζουμε στο κέντρο του με φουντούκια κι έπειτα τον καλύπτουμε με την σοκολάτα.
Έγινε πολύ ωραίος, ότι πρέπει για τους λάτρες σοκολάτας.
Η Συνταγή είναι από Kalli Greatheart – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!