Συνταγές
Αγαπημένο γλυκό του κουταλιού πολύ πετυχημένο φυστίκι
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το φυστίκι και τρυπάμε με μια οδοντογλυφιδα .Το πλένουμε καλα και το αποβράζουμε τρεις φορες απο δυο τρια λεπτακια .
το βαζουμε στην γαλαζόπετρα για μια ωρα για να πάρει αυτό το ωραίο χρώμα .Ξεπλένουμε καλά φτιαχνουμε το σιροπι και ριχνουμε τα φυστικια .Βραζουμε κανα δεκαλεπτο .
Σκεπαζουμε το γλυκο κι αφηνουμε για ενα βραδυ να βγαλει τα νερα του.Την επομενη δενουμε το σιροπι ρίχνωντας λιγο λεμονι και λίγη γλυκόζη .
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μπισκοτογλυκό με σοκολάτα καραμέλα και φυστίκια πινατς (τύπου σνικερς) – είναι υπέροχο και γευστικότατο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα
2 πακέτα μπισκότα πτι μπέρ
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
2 κουβερτούρες 400 γρ
200 γρ κρέμα γάλακτος
50 γρ βουτηρο
100γρ πινατς
Εκτέλεση
Για την γκαναζ σοκολάτας
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι μα λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Σε μια φόρμα με τσέρκι στρώνουμε μια στρώση μπισκότα από επάνω βάζουμε μια στρώση από την γκαναζ μετά βάζουμε ξανά μπισκότα μια στρώση από το καραμελωμένο ζαχαρούχο
Ρίχνουμε λίγα πινατς που τα έχω χονδροκόψει ξανά μπισκότα γκαναζ σοκολάτα ξανά μπισκότα καραμελωμένο ζαχαρούχο λίγα πινατς μπισκότα και τέλος όλη την υπόλοιπη γκαναζ σοκολάτα.
Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεροποιηθεί λίγο και διακοσμούμε με γραμμές από το καραμελωμένο ζαχαρούχο και τα υπόλοιπα πινατς
Αφήνουμε τρεις ώρες να παγώσει καλά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”