Συνταγές
Φτιάχνουμε ραβανί με την παραμικρή αφορμή
Η Συνταγή είναι από Σπυριδουλα Δημοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 βιτάμ, 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό, 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό, 1 ποτήρι αλεύρι, 1 μπεικιν, 8 αυγά, 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, 1 φλυτζάνι του καφέ κονιακ (βαζουμε ουίσκι),1 κουταλάκι του γλυκού σόδα, ξυσμα και χυμό από ενα πορτοκάλι, 2 βανιλιες και ξύσμα λεμονιού.
Για το σιρόπι :
3 ποτήρια ζάχαρη
2 1/2 νερό.
Εκτέλεση :
Ετομαζουμε ενα γλασσο σοκολάτας με :
3 ποτήρια νερό, 2 ποτήρια ζάχαρη, 4 κουταλιες σουπας κακάο και 4 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ και στο τέλος 2 κουταλιες βιτάμ.
Πριν ρίχνουμε το γλασσο έκανα τρυπουλες με ενα χοντρό καλαμάκι να περάσει μεσα η σοκολάτα
Από πάνω ρίξαμε λίγη καρύδα, κατά προτίμηση
Η Συνταγή είναι από Σπυριδουλα Δημοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Υπέροχο ρεβανί με ινδοκάρυδο, αφράτο και λαχταριστό
Η Συνταγή είναι από κ. Aleka Thomaidou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Πέντε αυγά
Μια φυλτζανα ζάχαρη
Μια φυλτζανα ινδοκαρυδο
Μια φυλτζανα ηλιέλαιο
Μια φυλτζανα αλεύρι
Ένα φακελάκι μπέικιν
Μια βανίλια
Σιρόπι
Τέσσερις φυλτζανες νερό
Τέσσερις φυλτζανες ζάχαρη
Μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κτυπαμε στο μίξερ τα υλικά τα προσθέτουμε σε 32αρι λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για μιση ώρα στους 180 βαθμούς.Μολις κλείσουμε τον φούρνο και βγάλουμε το γλυκό έξω
βάζουμε να βράσει το σιρόπι,όταν αρχίζει να βράζει μέτρα με 10 λεπτά και σιρόπιαζούμε.
Η Συνταγή είναι από κ. Aleka Thomaidou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.