Συνταγές
Δεν το συγκρίνω με κανένα άλλο πιάτο. Φτιάχνουμε γεμιστούς Κολοκυθοανθούς. Ο ορισμός της νοστιμιάς.
Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί στην κουζίνα μας νόστιμους κολοκυθοανθούς (ή κολοκυθολούλουδα) με μία πλούσια σε υλικά και νοστιμιά γέμιση που δεν θα αφήσει κανένα ασυγκίνητο. Κλασσικό αυγουστιάτικο πιάτο της πατρίδας μας. Μην το φοβηθείς! Καλή μας όρεξη!
Υλικά
2 κρεμμύδια
Ελαιόλαδο
1 πιπεριά
1 ντομάτα
200 γρ σάλτσα ντομάτας
300 γρ ρύζι
Αλάτι-Πιπέρι
Ρίγανη
Δυόσμος
Μαϊντανό
30 κολοκυθοανθούς
1-2 κολοκυθάκια
Ελαιόλαδο
Νερό
100 γρ σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Αρχικά, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε την ντομάτα που την έχουμε αποφλοιώσει και κόψει σε καρέ, την σάλτσα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το πλυμένο ρύζι, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο, μαϊντανό, αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να μελώσει.
Κατόπιν, καλύπτουμε τον πάτο από ένα ταψί 36 εκατοστών με φέτες από κολοκυθάκια.
Παράλληλα, καθαρίζουμε τους ανθούς όπως σας δείχνουμε και τους γεμίζουμε με την χλιαρή-κρύο γέμιση. Τους κλείνουμε και τους τοποθετούμε στο ταψί.
Βάζουμε ελαιόλαδο, λίγο νερό και την σάλτσα.
Τέλος, ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Έτοιμοι τα γεμιστά μας κολοκυθολούλουδα! Άξιζε το κόπο!
Δες τη συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!