Συνταγές
Νοστιμότατα κολοκυθολούλουδα τηγανητά με τυρί
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
25-30 κολοκυθοανθοί
1/2 κιλό φέτα πικάντικη
3-4 αυγά
Για το κουρκούτι:
αλεύρι
αλάτι μια πρέζα
πιπέρι μια πρέζα
νερό (τόσο όσο να είναι παχύρρευστος χυλός)
λάδι για το τηγάνισμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθολούλουδα από μέσα.
Θρυμματίζουμε την φέτα και ανακατεύουμε με τα αβγά.
Εκτέλεση
Σε άλλο λεκανάκι, βάζουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι.
Γεμίζουμε τα κολοκυθολούλουδα με το μείγμα της φέτας, στίβουμε λίγο τις άκρες των λουλουδιών για να μην βγει η γέμιση και το βουτάμε μέσα στο κουρκούτι να πιάσει παντού.
Με ένα κουτάλι το παίρνουμε προσεκτικά και το βάζουμε στο καυτό λάδι.
Μόλις πάρει χρώμα από παντού, τότε το βγάζουμε και το τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Αν σας κοπούν τα λουλούδια, μην τα πετάξετε.
Μπορείτε να τα κόψετε ψιλά-ψιλά μέσα στην γέμιση με την φέτα.Εγω εδω τα εχω ψιλοκόψει
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή ..
Τυρί, σκόρδο και μοτσαρέλα τρέλα είναι – Υπέροχο τυρόψωμο ότι πρέπει για το βραδινό
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 μάγια φακελάκι
1 κ.γ.ζαχαρη
1κ.γ.αλατι
2 κ.σ λάδι
2.5 φλ.περιπου αλέυρι γ.ο.χ
50 γρ τριμμένο τυρί Γκούντα
200 γρ μοτσαρελα
2-3 φιλαράκια βασιλικού
3 σκ σκόρδο
Λίγη σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατέυουμε καλά να διαλυθεί καλά και αφήνουμε 10 λεπτά μα ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά προσθέτουμε το λάδι το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι 32 εκ και απλώνουμε το ζυμαράκι μου αλείφουμε με λίγη σάλτσα ντομάτας τον βασιλικό ψιλοκομμένο το σκόρδο που το έχουμε πολτοποιήσει την γκούντα και την μοτσαρέλα που την έχουμε κόψει σε κομμάτια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.