Συνταγές
Απλά τέλειοι τους λατρεύουμε! Κολοκυθοανθοί γεμισμένοι με φέτα
Η Εκτέλεση είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
35 – 40 Κολοκυθοανθοί
350 με 400 γρ τυρι φέτα
2 αυγά
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
1 ποτηρι νερό
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας χυλός ούτε σφιχτός ούτε πολύ ρευστός
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθάρισα τους ανθούς κόβοντας προσεχτικά μέσα τον στήμονα και απέξω κάτι μικρά σαν φυλλαράκια που έχουν, τα έπλυνα και τα έβαλα να στραγγίξουν .
Πάτησα με ένα πιρούνι τη φέτα να λιώσει λίγο και την ανακατεψα με τα αυγά, γέμισα τους ανθούς τους βούτηξα στο κουρκούτι και τηγανισα σε μέτρια θερμοκρασία με ελαιόλαδο.
*Μπορείτε κάθε μέρα που μαζεύετε λίγα να τα γεμίζετε με το τυρί και να τα βάζετε σε τάπερ στην κατάψυξη σε στρώσεις, ανάμεσα μεμβράνη να μην κολλήσουν .Όταν είναι να τα τηγανίσετε τα βγάζετε μισή ώρα νωρίτερα από την κατάψυξη και συνεχίζετε κανονικά τη διαδικασία. Σ
** να τους μαζεύετε το πρωί πριν βγει ο ήλιος με τη δροσιά και να τους γεμίζετε στη συνέχεια,βάζοντάς τους στο ψυγείο.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση για όλα τα γούστα.
Μην χάσεις την ευκαιρία σου να γοητεύσεις!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Ειρήνη Σταματέλλη.