Συνταγές
Φτιάξτε την πιο τέλεια και εύκολη τούρτα
Η Συνταγή είναι από κ. Filio Filio – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Υλικά για το παντεσπάνι :
6 αυγά,
150 γρ ζάχαρη τα χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά 10 λεπτά και προσθέτουμε 150 γρ αλεύρι,
3 κσ κακάο,
1 βανίλια,
2 κγ κοφτά μπεικιν κοσκινισμενα καλά.
Ανακατεύουμε με μια μαριζ τα στερεά υλικά στο μείγμα αυγών ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα τσερκι 24 εκ και το ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170 για 30 με 35 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε 3 πάτους.
Για το σιρόπ
1 κούπα ζάχαρη και 1 κούπα νερό βράσιμο 4_5 λεπτά αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Με αυτό θα σιροπιασουμε το παντεσπάνι.
Για την κρέμα σερανο.
1 λίτρο κρέμα γάλακτος. 270 γρ κουβερτουρα.
Για την ιταλική μαρέγκα.:
60 γρ νερό, 220 γρ ζάχαρη και 115 γρ ασπράδια αυγών.
Εκτέλεση:
Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε τη κουβερτουρα και αφήνουμε.
Σε ένα μικρό κατσαρολακι βάζουμε 170 γρ ζάχαρη και 60 γρ νερό και μόλις έρθει σε θερμοκρασία 115 μετράμε με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικης αρχίζουμε να χτυπάμε τα ασπράδια με τα 50 γρ ζάχαρη σε μαρέγκα να στέκεται και μόλις το σιρόπι έρθει σε θερμοκρασία 123-125 βαθμούς το ρίχνουμε στη μαρέγκα λίγο λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα για 10 λεπτά.
Κρατάμε από την μαρέγκα 4 κσ σε ένα μπολ. Ενσωματωνουμε την λιωμένη κουβερτουρα στην μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε και 120 γρ κρεμα γάλακτος ανακατεύουμε και αφήνουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ 600 γρ κρεμα γάλακτος σε μορφή γιαουρτιού. Ενώνουμε την σαντιγί με την μαρέγκα σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά με μια μαριζ. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρεμα γάλακτος που έμεινε από το 1 λίτρο σε σαντιγί και την ανακατεύουμε με την μαρέγκα που κρατήσαμε.
Συναρμολογηση τούρτας. Βάζουμε στο τσερκι ένα παντεσπάνι το σιροπιασουμε με ένα πινέλο βάζουμε μια στρώση κρεμα σερανο επαναλαμβανιυμε ακόμα μια φορά την ίδια διαδικασία. Βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι το σιροπιαζουμε και βάζουμε λίγη κρεμα σερανο. Στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Ξεφορμαρουμε και στολιζουμε με την υπόλοιπη κρεμα σερανο που μας έμεινε και την σαντιγί. Η μαρέγκα αποστειρώνετε-ψηνετε με το σιρόπι που μπαίνει 125 βαθμούς. Δεν είναι ωμή.
Η Συνταγή είναι από κ. Filio Filio – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.