Συνταγές
Φτιάξτε τα πιο ζουμερά ροξάκια
Η Συνταγή είναι από Παναγιωτα Τσιορελα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι γάλα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 φακελάκια μαγιά
1 μπέικιν
2 βανίλιες
4 κούπες μεγάλες αλεύρι
3 κουταλιές κακάο
Σιρόπι
4 ποτήρια νερό
5 ποτήρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλλα, και λίγο λεμόνι
Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε την ζύμη σε 7 ίσια μέρη αφού έχει φουσκώσει πρώτα, και από κάθε μέρος κόβουμε ένα μικρό κομμάτι ίσα με ένα καρύδι,τα ενώνουμε όλα μαζί τα κομματάκια και τα ανακατεύουμε καλά με το κακάο
Κάνουμε ένα μικρό φύλλο με τον χοντρό πλάστη,και ένα μπαστούνι να φτάσει στο φύλλο ( το μπαστούνι είναι το καφέ ) τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε ένα εκατοστό πάχος και τα πατάμε από πάνω.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 30 λεπτά
Σιρόπιασμα
Κρύα τα ροξακια ζεστό το σιρόπι τα γυρίζουμε και από την ανάποδη και τα αφήνουμε πολλές ώρες να ρουφήξουν καλά
Η Συνταγή είναι από Παναγιωτα Τσιορελα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.