Γλυκα
Φτιάξτε τις πιο νόστιμες τούρτες με το συγκεκριμένο παντεσπάνι – Εξαιρετικά αφράτο και χωρίς γλουτένη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πανεύκολο γρήγορο αποτέλεσμα για ένα αέρινο παντεσπάνι που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε πολλά γλυκά.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
5 αυγά
170 γρ. ζάχαρη
2 βανιλίνες
180 γρ. αλεύρι ρυζιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, σπάζοντας τα αυγά, τα οποία και βάζουμε στον κάδο ενός μίξερ. Προσθέτουμε κατόπιν τη ζάχαρι και ανακατεύουμε με το μίξερ έως ότου να αφρατέψουν. Τα αυγά πρέπει να αφρατέψουν καλά ώστε στο τέλος το παντεσπάνι να μην χάσει πολύ όγκο.
Σταματάμε το μίξερ, αφαιρούμε το φτερό του και αδειάζουμε το περιεχόμενο του κάδου σε ένα μπωλ.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε στο μπωλ τις δύο βανιλίνες και σταδιακά το αλεύρι ρυζιού.
Ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ έως ότου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Βάζουμε λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα ψησίματος. Τοποθετούμε στο κέντρο της λαμαρίνας ένα τσέρκι- φόρμα στρογγυλό διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών, βάζουμε στα πλάγια του τσέρκι επίσης λαδόκολλα και αδειάζουμε σε αυτό το μίγμα από το μπωλ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε τη λαμαρίνα στους 170 βαθμούς στον αέρα για 30 έως 35 λεπτά.
Μετά από τον χρόνο ψησίματος και αφού βγάλουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μετά αφαιρούμε το τσέρκι και τη λαδόκολλα από τα πλάγια.
Κατόπιν, με το ειδικό πριονάκι κουζίνας, κόβουμε την ζύμη που ψήσαμε σε 2 ίσα φύλλα με ίσο πάχος. Το επάνω μέρος που απομένει μετά τα κοψίματα .
Η συνταγή μας έχει ολοκληρωθεί!
ΕΔΩ μπορείτε να δείτε όλες μας τις συνταγές με “παντεσπάνι”.
Δες την εκτέλεση σε βίντεο ΕΔΩ. Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή για να μην χάνεις συνταγή!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis