Ορεκτικα
Φτιάξτε αφράτα κρουασανάκια με ζαμπόν και τυρί xωρίς μίξερ – Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!
Πολύ ωραία κρουασανάκια με ζαμπόν ! Και για σνακ πρωινό στο σχολείο, και για τραπεζι- μπουφέ και μπρανσ.
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
450 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
2 μεσαία αυγά
150 γρ. χλιαρό γάλα
8 γρ. ξηρή μαγιά
1 κτσ. ζάχαρη
1 κτσ. γιαούρτι
2 κτγ. αλάτι
50 γρ. λιωμένο βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)
150 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
1 κρόκο
σουσάμι
16 κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στο μπωλ, το χλιαρό γάλα, τα αυγά, το γιαούρτι, τη μαγιά, τη ζάχαρι και ανακατεύουμε με το σύρμα για περίπου 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
Σταδιακά συμπληρώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας, ενδιάμεσα προσθέτουμε το αλάτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια.
Ρίχνουμε λίγο από το λιωμένο βούτυρο, ζυμώνουμε και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Δουλεύουμε τη ζύμη για λίγο στον πάγκο, φτιάχνοντας μία μπάλα την οποία βάζουμε στο μπωλ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.
Αφού την βγάλουμε από το μπωλ, την βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο, την πασπαλίζουμε με αλεύρι και την ανοίγουμε σε σχήμα φύλλου περίπου 30 έως 35 εκατοστά.
Στη συνέχεια με τον πλάστη το ανοίγουμε και άλλο, και το κόβουμε διαγώνια σε 16 μικρά φύλλα.
Βάζουμε με τα χέρια μας ποσότητα από τυρί φέτα και ζαμπόν στα φύλλα και τα τυλίγουμε δίνοντας έτσι σχήμα κρουασάν.
Τοποθετούμε τα κρουασάν σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με πινέλο και έναν κρόκο αυγού. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 έως 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Καλή σας επιτυχία για τα πιο νόστιμα “κρουασανάκια με ζαμπόν”.
Δείτε το βίντεο εδώ:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL